Israelkake

 

Jeg må innrømme at jeg stusset litt både over navnet og ingredienslisten første gang jeg så denne kaken.

Men jeg ble nok fristet av appellen som stod i oppskriften: "Knallgod kake - en av de beste!"

 

Vel, jeg måtte teste den ....og ble faktisk helt slått i bakken av de nydelige smakene!!

Vi snakker ekstremt myk sjokoladekakebunn laget med sjokoladepuddingpulver - luftig karamellfromasj - og en helt sykt god sjokoladeglasur!

Kaken er glutenfri og inneholder absolutt ikke noe hvetemel. Dette er nok med på å gi den en så lett og kremete konsistens - kaken nærmest smelter på tungen! 

 

 

Enjoy :-)




Ingredienser:

♥ Sjokoladekakebunn:
6 eggehviter
2 ss sukker
1 pk sjokoladepuddingpulver (se tips)
6 eggeplommer
1 ss sukker

♥ Karamellfromasj:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
3 dl seterrømme
3 ss sukker
1 pk karamellpuddingpulver (se tips)

♥ Sjokoladeglasur:
6 ss vann
6 ss sukker
2 ss kakao
50 g smør
100 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:
Pisk eggehviter og 2 ss sukker til myk, hvit marengs. Pisk inn sjokoladepuddingpulveret. Pisk deretter inn en eggeplomme av gangen og resterende 1 ss sukker.

Hell røren i en rund form (26 cm i diameter). Bruker du form på kakefat (se tips) trenger du ikke bakepapir i bunnen av formen, bare spray lett med formspray. Det er nokså tynn konsistens på kakerøren, så det er viktig at formen er skikkelig tett (se tips).

Stek sjokoladekakebunnen ved 180°C midt i ovnen i 15-20 min (ikke lenger!, se tips). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (minst 1 time i kjøleskapet). 

Karamellfromasj:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til myk krem. Pisk inn seterrømme, 3 ss sukker og så karamellpuddingpulveret. Hell den luftige fromasjblandingen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer, eller til fromasjen har stivnet helt.

Sjokoladeglasuren:
Til sjokoladeglasuren has vann, sukker, kakao og smør i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen så smøret begynner å smelte. Tilsett oppdelt melkesjokolade og la alt smelte på svak varme. Rør blandingen jevn og la den så avkjøles helt i romtemperatur (se tips). Hell den avkjølte sjokoladeglasuren over karamellfromasjen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet et par timer til sjokoladeglasuren har stivnet.

Før servering løsnes kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn skarp kniv.

Fjern kakeringen og pynt kaken etter ønske.

 


♥ Tips:

Jeg brukte både sjokoladepuddingpulver  (113 g pulver) og karamellpuddingpulver (75 g pulver) fra Freia.

Dette er som sagt en kakerøre som blir veldig tynn i konsistensen. Derfor er det viktig at formen er helt tett, ellers risikerer du at deig renner ut av formen. Jeg brukte en Bake it Easy form (form som har kakering festet rett på et kakefat) og tettet i tillegg rundt sprekken med aluminiumsfolie. Jeg må innrømme at jeg var i tvil om kaken overhodet kom til å bli stekt, så tynn var kakerøren, og det var fristende å steke kaken lenger enn 20 min. Men ikke gjør det!!! Kaken stivner faktisk etter hvert som den avkjøles og blir kjempefin selv om den er løs når kaken tas ut av ovnen. Steker du for lenge, blir kakebunnen steinhard!

Det er viktig at du avkjøler sjokoladeglasuren i romtemperatur før du heller den over karamellfromasjen, så ikke kremen i fromasjen smelter. Men ikke sett glasuren i kjøleskapet for lenge, for da blir den for stiv til å ha over kaken. Følg med på konsistensen etter hvert som sjokoladeglasuren avkjøles :-)

 

NYDELIG KAKE!

 




 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Vil du printe ut oppskriften, anbefaler jeg deg å bruke utskriftsvennlig versjon inne på www.detsoteliv.no. Trykk da ctrl+p for å få opp utskriftsmenyen.

 

 

Jeg vil også oppfordre deg til å være medlem av FACEBOOKGRUPPEN til Det søte liv som nå snart har nådd 50 000 kakeglade livsnytere! Hipp hurra, så kult:-)

Følger du meg på Facebook, kan jeg love deg masse søt inspirasjon hver eneste dag:-) Klikk Liker her hvis du ikke er med fra før!

Jeg er også å finne på Instagram: kristine_lifeissweet ♥

 

 

 



 

 

 

6 kommentarer

Hvordan vil denne være å lage noen dager i forveien/fryse?..

Skal ha dåp neste søndag og har jo litt forskjellige kaker og mat som skal lages..:)

Hege :)

16.02.2013 kl.18:55

mm. den så helt fantastisk ut, så den må jeg bare prøve :)

Synne Østerås

17.02.2013 kl.14:54

den ser nydelig ut! hvordan går det om jeg lager kaka noen dager i forveien?? :)

Kristin

27.02.2013 kl.20:17

Prøvde denne i dag. Den smakte fortreffelig, men jeg fikk ikke til Karamellfromasjen. Den ble ikke så fuftig som den som vises på bildet. Kanskje jeg ikke pisket den godt nok? Jeg pisket kremen stiv, og pisket forsiktig inn rømmen og pulveret. Det burde kanskje vært pisket mer, slik at rømmen ble pisket stiv?

Elisabeth Rød

30.03.2013 kl.19:06

den skal jeg prøve

Mona

08.08.2013 kl.13:31

Lagde denne igår, åt på jobb idag. Nam nam!

Min fromasj ble heller ikke like høy, og mer oransje enn på bildet.

Bunnen stekte jeg i 16min, men det ble nok litt lenge. Ble ikke hard, men heller ikke så halvflytende som på bildet.

Skal helt klart lages igjen ja!

Skriv en ny kommentar

Velkommen til bloggen om Det søte liv!

Du vil her finne mine favoritter blant alle kakene jeg har bakt, smakt og anbefaler på detsoteliv.no. Det blir også konkurranser, gavedryss, tips og annen bakemoro her på bloggen. Besøk også gjerne mitt diskusjonsforum på Facebook. Happy baking! Hilsen Kristine

Kakefavoritter:

Bløtkaker
Andre festkaker
Fromasjkaker
Ostekaker
Iskaker
Sjokoladekaker
Nøttekaker
Porsjonskaker
Paier/Terter
Rullekaker
Formkaker
Langpannekaker
Muffins/Cupcakes
Småkaker
Konfekt
Gjærbakst o.l.
Vafler/Lefser o.l.

Inspirasjon:

Baketips
Fine bakeprodukter
Ut på reise
Dikt og ordtak
Andre bakeblogger
Nettbutikker
Kakebøker
Diverse

Gaver og konkurranser:

Giveaways
Bakekonkurranser
Kakepyntekonkurranser

Sunnere kaker:

Lavkarbo
Lite fett
Mindre kalorier
Glutenfritt
Helsekost
Sunne tips

Siste innlegg:

Siste kommentarer:

Arkiv:


hits